Jurnal de suflet, New Posts

Căsătorie la 20 de ani ?

Căsătorie la 20 de ani?

Fetelor dragi, cele care au dorit să afle părerea mea despre acest subiect, le dedic acest articol. Dar nu doar lor, ci și celor curioase de ceea ce voi spune astăzi aici.
Cu siguranță vor fi urme de subiectivitate în acest articol având în vedere vârsta la care eu am făcut pasul căsătoriei, așa că vă avertizez încă din primele propoziții.
Cu mare drag, vreau să vă împărtășesc gândurile mele, mai ales că a trecut ceva timp de când am făcut pasul și cumva pot să vă dezvălui câteva insideuri.
În primul rând, când vorbim despre căsătorie, vorbim despre un act resposabil și conștient. Dorim să facem un legământ pe viață, să rămânem credincioși acestei decizii și sunt sigură că pășim cu încredere spre altar, cu o dorință puternică să îndeplinim tot ceea ce ne promitem unul altuia în ziua nunții.
Ei bine, tinerețea promite multe. Pentru mulți indivizi, nu intră în discuție acest subiect al  căsătoriei, iar alții o încurajează.
Mulți văd vârsta un impediment real și eu sunt de acord că uneori poate fi. Cred acest adevăr, că mintea noastră de 18 ani nu este tocmai pregătită pentru acest pas, suntem visători, cu multe așteptări și planuri. Nu suntem copți complet și nu avem un bagaj esential de experiențe.
Insă, eu cred în iubire. Stiți de ce cred? Pentru că doar iubind poți susține o căsătorie.
Iar dacă acestă iubire o descoperi în timpuri tinere, cred că trebuie să ții la ea, să o păstrezi și să mergi cu ea înaintea lui Dumnezeu în binecuvantare.
În al doilea rând, căsătoria timpurie are la bază o relație ce se dezvoltă în adolescență sau în perioada liceului ori a facultății.
Iar studiile și planurile de viitor pot pune acest pas al căsătoriei sub semnul întrebarii.
Se ridică multe întrebări esentiale: „Cum va fi?”, „Dacă nu reușim să ne întâlnim suficient?”, „Ce se întâmplă dacă îmi pun cariera prioritara?”, „Dacă voi pierde căsătorindu-mă?” și poate cea mai importantă întrebare: „Ce o să fac daca voi rămâne însărcinată și va apărea un copil în viața noastră?”.
Aici cred că ține foarte mult de priorități și ce doriți împreună să puneți pe primul loc în relația voastră. Cred că e nevoie de comunicare și de angajamente sincere.
Cred că vă puteți proiecta viitorul împreună descoperind visurile fiecăruia. Și, da, mai cred că poți să susții o căsătorie și o carieră împreună. Chiar și un copil surpriză.
Am avut parte de multe exemple, am văzut mulți tineri ce au reușit să sacrifice câțiva ani în favoarea visului și a carierei, am văzut mame ce au mers la examene graviduțe și afost pentru mine un model succesul lor.
Eu cred în căsătoria ce vine la vârsta relativ tânără pentru că eu cred într-o modelare reciprocă, cred în difrențe de vârstă destul de mici, cred în preocupări comune și scopuri asemănătoare.
Tinerețea are multe oferte, depinde pe care vrei tu să le trăiești. Pentru mine a fost un moment în care am ales familia în detrimentul carierei. M-am regăsit mai mult în acest demers, însă azi pot să vă zic că nu am pierdut nimic, sunt liberă să îmi ating scopurile pe care le doresc, sunt dornică să îmi îndeplinesc visurile. Și mă simt completă.
Mă simt crescută în mediul căsătoriei și al rolului de mamă ce îmi dau o greutate în ceea ce privește viitorul meu.
Nu simt că am renunțat vreo clipă la mine, chiar dacă poate drumul meu nu este unul ideal sau unul făcut matematic. Poate eu am sărit etapele, dar vă spun sicer, sunt foarte bucuroasă de decizile mele și azi nu regret nimic. Cred că tot ce am ales m-a făcut omul de azi. Sunt feicită că m-am căsătorit cu omul pe care îl iubesc și că surprinzător am dat viață unei fetițe ce îmi umple inima.
Am fost prea tânără pentru aceste experiențe? Da, am fost. Dar m-au schimbat radical, m-au maturizat, m-au crescut și am devenit un alt om.
M-au provocat, mi-am depășit multe limite, mi-au schimbat viața. 
Eu vă sfătuiesc să vă căsătoriți chiar și la douazeci de ani dacă vă iubiți și doriți să vă uniți drumurile. E important să comunicați dorințele și visurile voastre viitorului partener. Să luați în calcul viitorul amdurora și să luați o decizie asupra pasului pe care doriți să îl faceți.
Căsătoria la douăzeci de ani presupune maturizare, aventură, imprevizibil, planuri, provocări, visuri, mult entuziasm și uneori zile mai puțin bune. Dar întotdeuna aș sfătui tinerii să intre într-o căsătorie cu inima, chiar dacă presupune alte planuri să treacă pe loc secundar.
Cred că în doi se pot construi lucruri grozave. Tineri fiind flexibilitatea și liberatea ce se leagă vă ajută să credeți și să faceți lucuri minunate împreună.
Nu cred în idealuri, în reguli nescrise care presupun să întărești mai înainte pași importanți și apoi să începi alte aventuri. Fiecare poveste de dragoste este diferită, fiecare cuplu are propriile dorințe și vise.
Eu nu mi-am terminat povestea ca să vă învăț cum să o trăiți pe a voastră.
Fiecare an de căsnicie pentru mine a fost unul surprinzător, cu noi direcții. În fiecare an am fost diferită, în fiecare an am început să îmi cunosc tot mai profund partenerul.
Însă dacă am ceva de spus după aproape cinci ani de căsnicie este urmatorul adevăr: iubiți-vă, iubiți-vă și iar iubiți-vă. Și, da, „dragostea e tot ce rămâne‘’ și susține o căsătorie. 
Cariera o poți explora o viață întreagă, succesul îl poți gusta și în doi. Situația financiară nu e niciodată sigură, odată e foarte buna, uneroi te părăsește. Cafelele frumos pozate în dormitor de pe Instagram se numară pe degete, iar buchetele de tradafiri se pot ofili. Sănătatea te poate surpinde, dar dragostea? Dragostea rămâne, da! Și la douăzeci de ani vă încurajez!1 thought on “Căsătorie la 20 de ani ?

  1. Eu cred cã relatiile timpurii sunt sincere si curate,,,am vazut atîtea exemple de casnicii încheiate timpuriu si de mare succes ,,, Oricum cu Dumnezeu în fiecare zi reusim sã ajungem cu bine la destinatie!!!
    Eu cred cã , cu cît te cãsãtoresti mai devreme esti mai lipsit de egoism , începi sã împarti totul devreme si asta te goleste de „eu“ ,!!!
    Fica mea Elisa,s-a casatorit la la 19 ani si 8 luni iar la 20 de ani si 8 luni va deveni mãmica,😀,,,pentru ea totul e perfect! Totul e Simplu! Viata e completã
    Ce bine e sã fi tînãr!!
    Te pup Bella!! Esti puternica si Dumnezeu ti-a dat întelepciune !! Mã bucur cã multe femei sunt încurajate prin tine !!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *