New Posts, Parenting

Happy Kinder

Happy Kinder

 Dragile mele mămici, astazi o să vă împărtășesc câteva gânduri și, bineînteles, poze faine și distractive din noul „spațiu de activități zilnice” al Alexandrei, grădinița.Unul dintre marile evenimente ale vieții cu omulețul din căsuță este momentul când decizi să înceapă grădinița. „Happy Kinder” este numele grădiniței pe care Alexandra o frecventează deja de aproape șase luni.Dacă vă aduceți aminte, am abordat acest subiect în poveștile de pe Instagram. Vă povesteam de momentele dificile din această nouă etapă și cum am încercat eu, așa după mintea mea de mamă, să gestionez situația.Mereu mă aflu la o graniță în creșterea fetiței mele între a mă informa corect din parenting-ul ce evoluează tot mai mult astăzi și aplicația creșterii tradiționale din amintirile mele după cum mă creștea mama.M-am aflat și la această etapă la cumpăna de opinii și direcții.Am luat sfatul mamei, am luat sfatul părinților trecuți de pragul acesta, am citit și ascultat de toate. Și, după cum v-am informat deja, am ales să merg înainte cu decizia de a o duce pe Ale la grădi.

Semnele pe care cea mică le-a dat acasă m-au făcut să începem această etapă la trei ani.Am simțit că fetița mea este pregătită pentru acest pas și am să vă spun câteva exemple ce pe mine în calitate de mama m-au convins.
Dorința de socializare cu alți copii. Ea era mereu în căutare de companie la orice fel de activități.

Dezvățarea foarte rapidă și lejeră de scutec. Pe mine acest pas m-a încurajat enorm. A renunțat atat de ușor la pampers și cel de noapte nici nu a fost pus în discuție. A dat dovadă de un control al situației ce pe mine m-a surprins. Am văzut-o mare, copil mare, curajos, independent. Supergirl 😂

Un semn încurajător a fost somnul. Dormea regulat la amiază, iar noaptea se odihnea foarte bine.

Probleme cu alimentația nu am avut niciodată. Știți deja că am de-a face cu o mare pofticioasă și mâncăcioasă. 😂Semnele le-am găsit notabile. Astfel că am mers înainte cu decizia noastră.

De această dată ne aflam în fața faptului împlinit – grădinița. Program prelungit, masă, somn, companie, jucării, copii, doamna profesoară.Emoții? Am avut pentru mult timp. Mai ales că am simțit că și eu cresc cu ea. Am devenit din mămica dintre pereții casei un părinte de astăzi, altfel privit, un om responsabil de copilul lui, o dovadă vie a ceea ce ai pus în el. Un drum ce nu are cale de întoarcere.Iată-ne pregătite de noua perioadă ce avea să urmeze.Motivele pentru care am ales această grădiniță privată nu am să le mai amintesc, am discutat noi despre ele pe Instagram. Însă, ca o concluzie la alegerea mea, pot sa vă spun atât: sunt placut surpinsă de „investiția” făcută în educația Alexandrei.Simt că decizia de a fi aici a fost călăuzitoare și mediul în care se dezvoltă este unul foarte educativ si benefic pentru copilașul meu.Și cred că este foarte important să ai în vedere și acest lucru când alegi să faci acest pas cu micuțul tau. Să-i acorzi cel mai potrivit mediu ce oferă siguranță, nu doar copilului, ci si părintelui deopotrivă.Activitățile pe care ea le are cu colegii ei la grădi m-au surprins plăcut întotdeauna. De la modelarea aluatului, a nisipului kinetic, până la coacerea de biscuiți și serbările frumoase pregătite pentru micii copilași, toate mi-au demonstrat în aceste luni frumoase că am facut o decizie foarte bună în educația Alexandrei.Anul acesta am sărbătorit cei 3 anișori la grădiniță. A fost o experientă nouă și surprizătoare.M-am bucurat de fiecare cântecel intonat de copii în germană, în engleză.

După primele două luni de acomodare, am scăpat și de „treburile nerezolvate” dintre noi în calitate de părinți și Alexandra. Am început cu adevărat să gustăm grădinița în alte culori și forme.Astăzi, comunicăm cu termeni tot mai noi și sunt depașită de situație foarte des. 😂 Am o fetiță cu un program regulat, ce dorește să se îmbrace singură, să strângă jucării și să își dedice timpul în noi activități. Desen, puzzle, cărți cu povești, leggo, bebeluși, bucătărie.Sunt mirată în fiecare zi de gesturile și atitudinile ei, de comunicarea pe care o avem și savurez cu mult drag poveștile despre grădiniță. Cu cine doarme, cine nu a fost cuminte, povestea spusă de Nico, cum Eni i-a prins părul și Tunde i-a dat ciocolată.Sunt bucuroasă astăzi că am avut încredere în copilul meu și că nu m-am lăsat biruită de refuzurile de început. Sunt încântată de evoluția ei și mi-a întrecut așteptările . Momentul serbării din perioada sărbătorilor a fost unul neașteptat. Nu m-am așteptat ca în acest an Alexandra să aibă poezie de pregătit. Am avut 4 versuri în germană care, să vă spun drept, mi-au dat cu rest, însă nu și fetiței mele.Am rămas placut surprinsă de faptul că mă corecta constant atunci cand stâlceam rușinos germana.Am avut emoții mari. Recunosc că m-a panicat momentul serbării. Și am fost și foarte stresată.Mai ales în momentul în care a refuzat complet să urce pe scena. 😂 Vă spun sincer că nu am liniștit-o un timp îndelungat și, când am simțit un moment prielnic, cu un curaj nebunesc am împins-o pe scnena😂.Fata mea nu mai avea cale de scăpare. S-a linistit printr-o bucată de corn și a început să intre încet în atmosfera de sărbătoare.Momentul poeziei a foat unul foarte haios. A început să zică poezia la microfon, mestecând în același timp din bucata alintătoare de corn😂.După ce a terminat gustarea, a repetat cu mai mult curaj strofa. Am trecut și prin această experiență cu emoție specific părintească, cu mândrie și sensibilitate.Am simțit atunci că Alexandra mea a crescut mare.Toate momentele petrecute în jurul grădiniței au fost plăcute și dezvoltarea ei m-a încurajat întotdeauna.Sunt foarte mândră de tot ceea ce învață și știe. Avem de-a face cu o generație de copii foarte inteligenți, foarte abili și capabili. 

Nu știu voi cum v-ați acomodat cu „anotimpul” grădinița, dar aștept cu drag să îmi împărășiți si voi din experiențele trăite cu cei mici.Vreau să vă încurajez, mămici, să fiți deschise în acest pas, să petreceți un timp diferit cu copiii  voștri când încep această etapă. Au nevoie de validarea siguranței voastre, vor să vă recâștige încrederea, vor să știe că nu i-ați abandonat, au nevoie de o poliță de asigurare că veți fi acolo la sfârșitul programului și o să-i întâmpinați primi.Chiar dacă e o periodă pentru unii copilași ce reacționează sensibil si timid la acest pas, aveți multă răbdare și fiti blânzi cu ei. Încurajați si complimentați des. Acordați-le timp și tineți-i mai mult timp în brațe.Va încurajez mereu să vorbiți despre grădiniță, să le puneți întrebări și să desfășurați programul împreună cu cel mic. Fiți curioase de tot ce s-a întâmplat si veți fi surprinse de toate poveștile pe care le veți auzi.Vă îmbrățișez cu drag și am să vă atașez pozele din colecția „HAPPY KINDER”.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *