New Posts, Parenting

Scrisoare către fiica mea

Scrisoare către fiica mea

Tu ești ceva ce nu poate fi explicat în cuvinte. Și totuși am să încerc să îți transmit ce simt pentru tine, fetița mea. Ești ființa ce mi-a schimbat definitiv și iremediabil viața.
Mi-ai transformat gândirea, inima, privirea, cuvintele. Ai fost plantată de Dumnezeu în grădina iubirii și ai răsărit ca un ghiocel aducând primăvara in viața mea.
Atât de fragilă, delicată și în același timp foarte puternică și impunătoare.
Te am doar de doi ani în viața mea și simt că am descoperit o lume…
În fiecare zi mă uimești cu lucrurile pe care le descoperi, ești creativă, plină de viață, iubitoare și fericită.
De multe ori nu am fost la înălțimea cerințelor tale. Și părinții greșesc câteodată. Nu am știut întotdeauna să răspund dorințelor tale, cum să te liniștesc de colici, nu am înțeles plânsul tău și nopțile nedormite. Uneori am plâns de nervi și nu am avut multă răbdare, însă învăț în fiecare zi să devin o mamă mai bună.
Tu ești motivul meu de a deveni cea mai bună versiune a mea, o mamă mai pricepută, un prieten loial, un părinte înțelept.

Cresc și eu odată cu tine, mereu am spus acest lucru.
Creștem împreună și tu mă înveți mai multe despre mine decât știu eu.
Aș vrea să crești armonios, să ai încredere în tine, să ai puterea de a te ridica din situații dificile, să te descoperi și să te bucuri de viață din plin.
Port în suflet multe frici când privesc lumea în care crești și trăiești. E un Iordan atât de întunecat ce mi-l doresc să îl treci. Mi-e frică de ziua de mâine, de ce îți va aduce, pentru că lumea devine tot mai rea, mai crudă. Și aș vrea să fiu pentru tine acolo, să te păzesc, să fiu scutul tău împotriva sistemului, a răului, a nebuniei.
Însă mi-am dat seama de la primii pași pe care i-ai făcut singură că vei dori independența și vreau să înveți să lupți în fiecare zi pentru visele tale, pentru credința ta.
Îmi înțeleg părinții tot mai bine privindu-te pe tine acum, cum prinzi aripi în fiecare zi și crești. Parcă te-aș opri, te-aș ține mică, ți-aș spune să nu te grăbești să crești.
Am totuși o credință, că Îl vei cunoaște pe El, Mântuitorul, care îți va oferi mai mult decât o viață binecuvântată, vei primi veșnicia.


Pentru asta mă rog și cred că o vei dobândi prin harul Său.
Poate într-o zi o să citești aceste rânduri scrise de mine, mama ta cea simplă, tânără, neexperimentată, uitucă, dar fericită! Fericită să te am, să te iubesc și să te cresc.
La 22 de ani, mămică fiind, mai am dorințe adolescentine sau libertăți tinerești și mai țin pasul cu vârsta mea, însă nu mai pot fi la fel. Avându-te pe tine, am mereu unde să privesc cu responsabilitate, să îmi calculez pornirile și să înțeleg că ai nevoie de un model.
Nu regret nimic din viața mea, nici tu să nu o faci.
Visează mult! Și eu o fac mereu.
Să ai credință mare! Și eu o cresc pe a mea.
Fii fericită! Iubește! Prețuiește viața, caută-L pe Dumnezeu și nu uita să trăiești. Să trăiești frumos și intens!

Mama


6 thoughts on “Scrisoare către fiica mea

 1. Citesc aproape fiecare postate a ta, nu te cunosc foarte bine, dar Mulțumesc lui Dumnezeu ca te cunosc și așa…;)
  …Din ce am șiit azi…Am citit cu lacrimi, cu inima, cu sufletul…practic trăiesc ceea ce ai scris…ești de prețuit!
  Fii binecuvântată!
  Te pup!

 2. E minunat ceea ce ai scris! Cred ca ne regăsim noi , toate mamicile din ziua de azi , sau cel putin sigur eu o fac ! Parca sunt rânduri scrise pt fetita mea, tot 2 anișori si ea !
  Viata lunga si frumoasa !

 3. When I originally commented I clicked the “Notify me when new comments are added” checkbox and now each time a comment
  is added I get several emails with the same comment.
  Is there any way you can remove people from that service? Thanks!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *