Jurnal de suflet, New Posts

Acum ești cea mai frumoasă

Acum ești cea mai frumoasă 

Ce trăim e un miracol. Ce se întâmplă în noi e cea mai mare minune. Ce experimentăm în aceste nouă luni este de neuitat.

Cu toate ducem dorul săculețului plin de iubire ce făcea parte din noi constant.

Cumva toată presiunea o uitai în momentul când micuțul tău dorea să te salute, mișcându-se voios în burtică.

Deși nu am avut o sarcină ușoară, din pricina grețurilor ce au decis să mă însoțească pe tot parcursul sarcinii, nu mă pot plânge de altceva. Fetița mea era perfect sănătoasă, iar eu am decis să nu las să mă afecteze emoțional prea mult acest impediment.

Am călătorit, mi-am adorat râsul gros și impunător pe care îl aveam atunci când deja eram rotunjoară, senzația de somn pe care o răsplăteam mereu și acel sentiment că ești o femeie specială, care avea prioritate în toate. 

Și bineînțeles, acel glow de femeie frumoasă pe care îl aveam de la sarcină. E specific graviduțelor și mă simțeam frumoasă! Nicidecum grasă, mare, rotundă, cu obrajii încărcați de presiune.

Citeam zilele trecute pe Facebook cuvintele unei viitoare mămici care acum se afla pe ultima sută de metri și, foarte încrezătoare în ea, refuza vehement comentariile răutăcioase pe care unii i le adresau atunci când o întâlneau.

Am rămas surprinsă deoarece, mereu când o vedeam, mi se părea atât de frumoasă, aranjată, superbă. Și mai era și gravidă, adică era cea mai frumoasă dintre pământeni!

Nu știu de ce unii oameni simt nevoia să împartă aceste „complimente” sau, cum să le spun, vorbe pe care nu le filtrează. Însă trebuie să fim mereu atenți cum ne raportăm la o viitoare mamă.

Doar noi știm, de fapt, ce simțim când vin kilogramele în plus și cântarul nu e prietenos, iar hainele le închidem în cutii cu gândul: „niciodată nu o să mai încap în ele”. Sau ne surprindem din nou cu borcanul de Nutella în mână.

Îmi vine să zic: so what?! Nu fac pledoarie aici pentru a-ți neglija sănătatea, corpul sau felul în care arăți, însă nu e drept să fii criticată pentru că ești mare, rotundă, cu kilograme în plus! 

În noi purtăm la propriu o ființă vie, un omuleț, un bebeluș, ce își face loc printre oasele noastre, vrea să crească, să se așeze unde dorește și să ne audă vocea din orice poziție.

Și el ne dă toată frumusețea din lume și ne face mari pe noi, ca să aibă el loc. Ne face rotunde, ca să se poată plimba, și mai greuțe, ca să fie el mai sănătos și mai puternic.

Viitoare mămici, aveți încredere în frumusețea voastră! Sunteți unice, menite să aduceți pe lume comori neprețuite.

Nu va exista în lume niciodată o proporție corectă sau exactă. Eu până în luna a șasea eram foarte slabă din cauza grețurilor, iar oamenii mă vedeau bolnavă, uscată și îmi făceau „complimente” de genul: „oare crește ceva în tine?” sau „dacă nu mănânci nimic, mai ai copilul acolo?”.

Prin urmare, dacă suntem slabe nu e bine, iar dacă suntem rotunjoare nu încăpem în etaloanele fixate de alții.

Măsura ideală nu există, iar vouă să nu vă pese!

E important ce simțim noi și ar trebui să ne simțim binecuvântate de Creator cu acest mare har de a purta și a aduce pe această lume VIAȚA! 

P.S. Și eu în imagini purtam păr extra, fiindcă abordasem o tunsoare mai scurtă și îmi făcea fața grasă. Am avut și eu unele complexe și îmi era și mie teamă că, atunci când vor vedea oamenii pozele, vor observa acest lucru și mă vor „complimenta”. Acum îmi vine să mă pleznesc!

Fiți mândre de voi! În această etapă frumoasă a vieții, sunteți cele mai frumoase !

This slideshow requires JavaScript.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *