Jurnal de suflet, New Posts

Sunt obosită, vreau să dorm !

Sunt obosită, vreau să dorm!

Poc! O pernă peste față. Poc! Este iarăși dimineață! Voi cum reușiți să intrați în ritmul de dimineață? 

Eu nu mai cunosc acea senzație de relaxare, odihnită o sută de procente, când alegi să fii matinal, cu o cafea în mână, începând ziua într-un ritm productiv, cu puterea alegerii de a face ce îți place.

Să vă detaliez puțin cum arată diminețile în care cânt acest refren: „sunt obosită, vreau să dorm!”. Nu știu cât am reușit să închid ochii în noaptea ce a trecut, nu au fost opt ore în niciun caz. Dar, revenind, mă trezește fetița mea, care, la modul propriu, sare ca un glonț din pătuț și strigă: „Mami, hai jos! Vreau papa!”.

Nu am cum să vă descriu expresia de pe fața mea sau sunetul pe care îl scot în urma acestor cuvinte… Important e că nu există altă soluție decât trezirea!

Aceste dimineți nu sunt pe placul meu întotdeauna și deseori comentez în timp ce cobor scările. Sunt mamă „full-time” și sunt extenuată psihic câteodată de lista zilnică de activități, care, aș zice, mă depășește uneori…

Știți ce zic, nu? Schimbat și îmbrăcat copil, mâncare, curățenie, de pus copilul la somn, spălat, curățenie, mâncare, soț, timp cu copilul… Vă regăsiți? Să mai zic? Nu mai zic, le știm toate bine și, da, îmi place să mă plâng câteodată. E în regulă, nu o fac tot timpul! Mai fac și alte greșeli…

Însă trag aer în piept și decid să nu fiu „Marta”, cea mereu ocupată cu treburile casei, mai mult decât trebuie. Încerc să mă transform tot mai mult într-o „Maria” și să privesc cu dragoste tot ce îmi aduce înainte această zi. Un copil minunat de îngrijit și de hrănit, care este plin de viață, ce așteaptă răsăritul soarelui ca să-și epuizeze energia luată din (ne)somn. Nu știu cum reușesc, cred că este un truc magic specific bebelușilor. Și plini de curiozitate se avântă în noua zi ce le stă înainte.

Acestea fiind trăite, spuse și acum scrise (și sper că și citite), vă încurajez să dormiți cât de des aveți ocazia. Să mai stați și „cu picioarele în sus” uneori, dar să priviți mereu acest dar de a fi mamă cu prețuire. Să ne bucurăm de el și să fim credincioase și în aceste lucruri. Suntem din plin răsplătite cu zâmbete, cuvinte frumoase și experiențe unice trăite cu micuții noștri. 

Merită!

P.S. Vă dau o sugestie de o carte bună ce ajută să iasă „Maria” la iveală: „O atitudine ca a Mariei” de Joanna Weaver (https://www.kerigma.ro/o-atitudine-ca-a-mariei-permite-i-lui-dumnezeu-sa-te-schimbe-dinspre-interior-inspre-exterior.html)


18 thoughts on “Sunt obosită, vreau să dorm !

  1. Parca ai descris diminetile noastre…e greu uneori,dar suntem cu adevarat binecuvantate sa ne numim’ mame’ 😊

    P.S.Avem fete de-o seama,ambele nascute la sfarsit de octombrie 2015 😁

  2. Bella ma regăsesc in toate , nopți întregi dormite nu mai am nici una măcar , dar știu ca asta contează prea puțin, bucuria care o vedem in copiii noștri le depășește pe toate! Si da , energia e multă chiar daca nu are nici el o noapte întreaga dormită !

  3. Bella esti o femeie exemplara ❤️ Ador tot ce scrii si astept cu nerabdare fiecare post ❣️❣️❣️ Be blessed! Miss you and love you ☺️😘

  4. Deci in seara asta mi-am propus sa citesc tot blogul tau😂.. dar cum ai scris aici😂e ceva de vis😂ma regasesc total.. doar ca la voi e papa la noi deocamdata e “titi”😂(1a3l)Suntem femei binecuvantate🤗

  5. Ştii,cu 23 de ani în urmă primeam primul copil ,o fetiță apoi un am mai târziu un băiat unul şi mai târziu înca un băiat.Acesti copii creşteau iar eu mă regăsesc în povestea ta,dar..copiii creşteau şi când al trei.lea avea 13 ani am primit o dorință în inima mea de a mai avea copii (deşi eram deja la vârsta de 40 de ani)eram speriată că aceste drăgălăşenii se termină ,la treburi şi probleme nu mă mai gândeam aşa că acum mai avem 2 băieți deşi nu mai suntem tineri şi trezirile noaptea au devenit bucurii ,au devenit ” nopți de veghe” în toată splendoarea.Fiți fericite că aveți acest privilegiu de a fi “Mame”.Mă bucur Bella că încurajezi mamele tinere sau bătrâne😊

  6. Cu 23 de ani în urmă prime.am de la Domnul o fetiță ,un an mai târziu un băiat um alt an jumate mai târziu încă un băiat şi tot ce trăieşti tu acum trăiam şi eu atunci şi timpul trecea şi copiii creşteau .Etapă după etapă era tot mai interesantă si frumoadă dar …copiii creşteau.După o suferință la inimă şi totodată atingere a Domnului cu vindecare am simțit dorința de a asculta de glasu Lui şi de a mai avea copii ( deşi aveam deja 40 de ani).Şi minunea s.a întâmplat iar acum cu încă doi băieți (unul de 4 si unul 6 ) trăiesc cele mai frumoase momente de bucurie.Iar nopțile nedormite sau transformat în mulțumirea şi bucuria de a mai fii iubiți şi de a iubi copiii.Între timp avem şi 2 nepoțele (de 3 ani una iar cealaltă de 4 luni) .Fiți binecuvântate mamelor şi tu Bella.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *